A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Інформація Енергодарського управління ГУ ДФС у Запорізькій області

Дата: 07.11.2018 14:01
Кількість переглядів: 427

Фото без опису

Податкові надходження у Запорізькій області перевищили 12 мільярдів гривень

 

За десять місяців 2018 року платники податків Запорізького регіону спрямували до бюджетів усіх рівнів понад 12 мільярдів гривень. Податкові надходження порівняно з минулорічними збільшилися на два мільярди гривень.

Внесок запоріжців до державного бюджету склав 5 мільярдів 425 мільйонів, це на 1 мільярд 133 мільйони або на 26 відсотків більше, ніж торік.

Значну частину у доходах державної скарбниці займає податок на додану вартість – з початку року сплачено 2 мільярди 579 мільйонів, що на 585 мільйонів або на 29,2 відсотка перевищує показник 10 місяців 2017 року.

Надходження податку на доходи фізичних осіб склали 1 мільярд 357 мільйонів, зростання до аналогічного періоду минулого року – 239 мільйонів або 21 відсоток.

Підприємства регіону перерахували до держбюджету 620 мільйонів гривень податку на прибуток, збільшивши відрахування на 176 мільйонів або на 40 відсотків.

Військового збору з початку року надійшло майже 439 мільйонів, що на 90 мільйонів або на 26 відсотків більше, ніж у січні-жовтні минулого року.

Крім того, майже на мільйон гривень порівняно з 2017 роком зросла сплата рентних платежів. Усього за десять місяців користувачі природними ресурсами поповнили казну на 232 мільйони.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Фахівець ГУ ДФС

 

 

 

Мешканці Запорізької області сплатили до місцевих бюджетів майже 6,7 мільярда

 

За січень-жовтень 2018 року до місцевих бюджетів Запорізького регіону надійшло 6 мільярдів 687,5 мільйона гривень податків і зборів (без даних великих платників податків, які обслуговуються в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). Порівняно з аналогічним періодом минулого року скарбниці отримали на 917 мільйонів або на 16 відсотків більше.

Майже 61 відсоток надходжень до бюджетів громад забезпечив податок на доходи фізичних осіб, якого за десять місяців сплачено 4 мільярди 72 мільйони. Це на 716,5 мільйона або на 21 відсоток перевищує показники 2017 року.

Представники малого і середнього підприємництва сплатили мільярд гривень єдиного податку, збільшивши відрахування на 178 мільйонів або на 21 відсоток. Із загальної суми 589 мільйонів перерахували до казни підприємці-фізичні особи, 304 мільйони – агровиробники, які використовують спрощену систему оподаткування, 126 мільйонів – суб'єкти господарювання-юридичні особи.

Також з початку року надійшло майже 930 мільйонів гривень плати за землю, рівень минулого року перевищено на 19 мільйонів. Зокрема, землекористувачі-юридичні особи забезпечили 724 мільйони, фізичні особи – понад 205 мільйонів.

Крім того, запорізькі підприємства поповнили бюджети на 137,5 мільйона гривень рентної плати за використання природних ресурсів. Від реалізації підакцизних товарів скарбниці отримали 158,5 мільйона.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Фахівець ГУ ДФС

 

 

 

Митні надходження від Запорізького регіону зросли майже на 53 відсотки

 

У січні-жовтні 2018 року запорізькі підприємства сплатили до держбюджету 6 мільярдів 844 мільйонів митних платежів, що на 2 мільярди 360 мільйонів або на 53 відсотки перевищує рівень 2017 року. Лише у жовтні до казни перераховано 922 мільйони, що на 430 мільйонів або на 87 відсотків більше, ніж у жовтні 2017 року.

Основні надходження забезпечили промислові підприємства при розмитненні товарів для використання у виробництві – майже 73 відсотки, суб'єкти невиробничих галузей – 27 відсотків.

Зокрема, найбільша частка митних платежів припадає на машини, устаткування та транспорт – 36 відсотків, паливно-енергетичні товари – 30 відсотків, метали та вироби з них – 12 відсотків, продовольчі та сільськогосподарські товари – 7 відсотків, мінеральні продукти та продукція хімічної промисловості – по 6 відсотків.

Як свідчить аналіз митного оформлення імпортних поставок, за останній місяць майже вдвічі скоротились відрахування платежів запорізьких підприємств на митницях інших областей. Водночас суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності, зареєстровані в інших регіонах, у жовтні сплатили у зоні діяльності Запорізької митниці ДФС більш ніж 500 мільйонів гривень, що вдесятеро більше, ніж у вересні.

 

Запорізька митниця ДФС

ТЕМА: Розвиток міжнародної торгівлі. Митна статистика

Спікер: Керівник підрозділу/фахівець митниці

 

Запорізькі митники зайняли перше командне місце у міжнародному півмарафоні

 

Вже вдруге у Запоріжжі проходив міжнародний півмарафон Zaporizhstal Half Marathon, організований компанією Run Ukraine.

Цього року громадська організація "Бігова Україна" запросила представників силових структур взяти участь у кубку "Security cup" на дистанції 5 км.

За результатами забігу команд у складі чотирьох чоловік представники Запорізької митниці ДФС посіли перше командне місце. Крім того, перше місце серед жінок у особистому заліку виборола головний державний інспектор митного посту "Запоріжжя-центральний" Олена Рижова, друге місце – головний державний інспектор управління фінансування, бухгалтерського обліку та звітності Катерина Полянська, третє місце – старший державний інспектор митного посту "Запоріжжя-центральний" Ірина Четошнікова. Третє місце серед чоловіків у особистому заліку здобув завідувач сектора охорони державної таємниці, технічного та криптографічного захисту інформації Олександр Вітько.

Зазначимо, щорічний півмарафон проводиться у Запоріжжі з метою популяризації та пропаганди масового бігу, здорового способу життя, розвитку спорту, інтеграції України у світовий біговий марафонський рух.

 

Запорізька митниця ДФС

ТЕМА: Соціально-культурні заходи

Спікер: Керівник підрозділу/фахівець митниці


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора