A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Cвяткування у Великобілозерській об’єднаній територіальній громаді

Дата: 31.10.2018 09:00
Кількість переглядів: 1028

Масове потрійне святкування у Великобілозерській об’єднаній територіальній громаді відбувається вже другий рік поспіль. Як минулого року, так і цьогоріч мешканці громади відзначають його в останні дні жовтня. Жовтневі дні є знаковими в історії нашого населеного пункту, адже саме у жовтні далекого 1943-го року село було звільнено від нацистських  загарбників. Тому так склалося, що 27 жовтня 2018 року у Великій Білозерці відзначали відразу три знакові події, це 75-а річниця визволення території від нацистських загарбників, 240-а річниця заснування села та 2-а річниця створення громади.

Саме в цей день до своєї малої батьківщини з'їхалися люди, які тут народилися та виросли. В цей день громада, як завжди, радо зустрічала, як односельців так і гостей.

Відзначення доленосних дат для історії нашого краю розпочалося урочистою ходою, яку очолили Великобілозерський сільський голова Ігор Батрак та секретар Великобілозерської сільської ради Тетяна Ходус. В ході прийняли участь  апарат, структурні підрозділи та комунальні заклади Великобілозерської сільської ради. Потім відбулася церемонія покладання квітів до братських могил воїнів – визволителів та урочисте зібрання з нагоди відзначення 75-ї річниці визволення території від нацистських загарбників, де всі присутні в скорботі схилили голови, шануючи світлу пам'ять героїв, які загинули, захищаючи рідну землю в роки Другої Світової війни.

Та все ж життя невпинне, воно не стоїть на місці, а продовжується, переплітаючись у долях людей то чорними то червоними нитками. Так і мешканці Великобілозерської громади зібралися разом, щоб віддавши шану визволителям, відзначити День заснування рідного села та другу річницю створення громади.

Із теплими словами до мешканців громади звернувся Великобілозерський сільський голова Ігор Батрак. Вітаючи односельчан зі святом, Ігор Іванович, подякував тим людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села та нагородив кращих з них грамотами та подарунками. Великобілозерському навчально-виховному комплексу № 1 було вручено сертифікат на отримання комп'ютерного обладнання. Приємний сюрприз очікував також працівників Центру надання соціальних послуг, які отримали від Великобілозерської сільської ради велосипеди в кількості 15 штук.

У цей день на свято до нашої громади завітали також почесні гості, серед яких був і помічник Народного депутата Володимира Бандурова Сергій Джуган, який передав присутнім вітання від Володимира Володимировича, а громаді побажав розквіту та вручив подарунковий сертифікат на суму 20 тис. гривень на вирішення соціальних проблем. Також залюбки прийняли запрошення та були присутні на святкуванні директор Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування Олександр Свистун, експерт з децентралізації Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування Аскад Ашурбеков, депутат Запорізької обласної ради Юрій Голота та голова районної державної адміністрації Ася Ярмоленко.

Всі вони бажали громаді розквіту та добробуту, а її мешканцям міцного здоров’я, сімейного затишку та невичерпної енергії для реалізації спільних планів.

По закінченню урочистостей присутніх розважали вихованці Будинку дитячої творчості з міста Кам'янка-Дніпровська, народний самодіяльний духовий оркестр та учасники творчих колективів культурно-ділового центру «Молодіжний» Запорізької атомної електростанції та ансамбль української народної пісні та побутового танцю "Оксамит". Запросили кращі з кращих колективів, адже таке свято у мешканців громади буває раз на рік. Всі учасники концерту від щирого серця теплими словами вітали мешканців Великої Білозерки з потрійним святом.

Також під час святкування мешканців та гостей громади пригощали смачними гарячими стравами – кулішем та шурпою. Взагалі на святі було на що подивитися і чим пригоститися, адже презентували себе і пригощали всіх бажаючих смаколиками всі заклади громади.

Для малечі було організовано ігровий майданчик, де вони мали змогу проявити свою ерудицію, відгадуючи цікаві загадки, творчі здібності, розповідаючи віршики та витривалість, змагаючись у стрибках на батутах. Всі дітлахи, що приймали участь в конкурсах, отримували подарунки.

Паралельно в цей же час, на сцені з'являлися нові колективи, які прийняли запрошення і приїхали привітати мешканців громади зі святом. Присутніх розважали учасники телевізійного хіт-параду група «СТЕП» та гості зі столиці – кавер-гурт «ГОНТА». Для молоді приємним подарунком була запальна дискотека. Також справжнім подарунком, для всіх без виключення, став святковий салют.

Тому, не дивлячись на похмуру осінню погоду, настрій у всіх був справді святковий, адже без уваги не залишився ніхто. Свято закінчувалось, та людям не хотілося розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цього дня до Великої Білозерки. Хочеться вірити, що проведення такого свята стане доброю традицією і в наступні роки, буде щирою фінансова підтримка від меценатів і творча – від людей. 

А наразі хочеться подякувати людям, які доклали певних зусиль для того, щоб це свято відбулося. Отже, дякуємо за підтримку директору ТОВ «Преображенське» Коростельову Олександру Юрійовичу, Великобілозерському сільському голові Батраку Ігорю Івановичу, керуючій 4 відділенням ТОВ «Преображенське» Бородай Тетяні Жоржовні, керівнику ТОВ ім. Гагаріна Бакуті Андрію Андрійовичу,  депутатському корпусу Великобілозерської сільської ради та всім небайдужим мешканцям села . Окремо хочеться подякувати працівникам кухні 4 відділенням ТОВ «Преображенське» за смачно приготовані страви.

Тож, шановні односельці, робімо добрі вчинки, допомагаймо один одному і куди б не закинула нас доля, не забуваймо про своє рідне село.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора