Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

День захисника України в ДНЗ "Віночок"

Дата: 11.10.2018 15:00
Кількість переглядів: 5831

Напередодні святкування Дня українського козацтва стало традиційним проведення козацьких розваг малечі дошкільного навчального закладу "Віночок. Колектив дитячого садочка прагне, щоб культура та традиції українського народу стали невід'ємною частиною душі кожного вихованця, тим зернятком з якого зростає особистість.
Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави. Народ будь-якої країни береже спогади про власне минуле, пишається своєю історією. І тому урочистим заходом до Дня українського козацтва в закладі було проведено «Козацькі забави» для дошкільнят групи та запрошених гостей
- учнів першого класу Гюнівської ЗОШ №1

Справжні козаки пройшли через дев’ять випробувань. Це стільки, скільки було колись порогів на Дніпрі. В давні часи ці пороги були страшною перешкодою на шляху до того, хто плив Дніпром на Січ. Вважалося, що справжнім козаком може зватися лише той, хто пройшов хоч раз у житті через пороги Дніпра.

Діти «скакали на конях», «саджали город», «тікали з полону»,  «лікували коней», «перетягували канат», підбирали прикметники до слова каша, «били влучно в ціль», «переправлялися через пороги», «мірялися силою», а потім танцювали з дівчатами запальний танок. Справжні козаки з честю зуміли пройти труднощі та перешкоди. В змаганнях перемогла дружба. На останок, коли в казані зварилася козацька каша з задоволенням її скуштували.

 

Колектив ДНЗ вітає усіх чоловіків з Днем Українського козацтва та з Днем захисника  України.

 

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора