A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

В офісі Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування пройшов круглий стіл з головами ОТГ

Дата: 26.04.2018 08:10
Кількість переглядів: 520

Фото без опису

В офісі Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування пройшов круглий стіл з головами ОТГ Запорізької області за участю Посла, голови Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґа Мінґареллі 

Реформа децентралізації — найуспішніша реформа, що відбувається в Україні, - зауважив посол, голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґ Мінґареллі під час круглого столу, що відбувся у Запорізькому Центрі розвитку місцевого самоврядування 25 квітня. - Ми бачимо конкретні результати, бачимо зміни, які відбуваються на територіях, де утворені об'єднані територіальні громади. І тому готові допомагати. Країни Європейського Союзу акумулювали фінансові ресурси в Програмі “U-LEAD з Європою”, яка через центри розвитку місцевого самоврядування проводить навчальні програми, допомагає вирощувати громадам свої кадри. Завдяки Програмі “U-LEAD” створюються 600 ЦНАПів. Адміністративні послуги надаються на вищому рівні. І це оцінка нашої роботи і стимул для нас.

Представництво Євросоюзу веде політичний діалог, ми постійно працюємо з Верховною Радою, наполягаємо, щоб не зволікали ухвалювати важливі для розвитку громад закони. Про виклики і необхідну допомогу ми хочемо почути від вас”.

Під час круглого столу голови об'єднаних територіальних громад Запорізької області мали змогу розповісти про свої основні досягнення і визначити проблеми, з якими стикаються. Серед озвучених — необхідність врегулювання земельного питання, без якого важко залучити інвесторів; вирішення проблеми дублювання функцій районною владою при переході повноважень до ОТГ допоможе зекономлені кошти на утриманні апарату спрямувати на ремонт доріг; врегулювання питання отримувача податків за місцем проведення діяльності, а не реєстрації значно збільшить бюджети.

“Дуже важливо синхронізувати ваш діалог, - порекомендував присутнім представникам ОТГ голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґ Мінґареллі . - Тримайтесь один за одного, щоб єдиним голосом звертатися при необхідності законодавчого вирішення проблем. І я вам дуже вдячний за вашу активну лідерську позицію. Ми і далі будемо вас підтримувати”.

?¤?????? ???°?????????·???????? ?¦?µ?????? ?????·?????????? ?????????µ???????? ???°?????????????????°??????.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора