A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Великобілозерський експлуатаційний цех водопостачання КП «ОБЛВОДОКАНАЛ» Запорізької обласної ради інформує

Дата: 20.04.2018 14:50
Кількість переглядів: 477

Фото без опису

Великобілозерський експлуатаційний цех водопостачання КП «ОБЛВОДОКАНАЛ» Запорізької обласної ради інформує:

Щодо періодичної повірки приладів обліку води                  Відповідно до:                                                                                           п.1 ст.17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» від 05.06.2014 № 1314-VII, який набув чинності 01.01.2016 року: Періодична повірка засобів вимірювальної техніки – повірка, що проводиться протягом періоду експлуатації засобів вимірювальної техніки через встановлений проміжок часу (міжповірочний інтервал).

 п.1статті 17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» від 05 червня 2014 року № 1314-VII із змінами « Законодавчо регульовані засоби вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, підлягають періодичній повірці та повірці після ремонту»;

пункту 15 «Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 р. № 630 із змінами «засоби обліку, встановлені у квартирі(будинку садибного типу) підлягають періодичниій повірці»;

пункту 38 Переліку міжповірочних інтервалів законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, за категоріями, затверджених Наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 13 жовтня 2016 року № 1747 «Про затвердження міжповірочних інтервалів законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, за категоріями», на засоби вимірювальної техніки (лічильники води) встановлено міжповірочний інтервал - 4 (чотири) роки.

Ким безпосередньо виконується періодична повірка приладів обліку води?

Повірка засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, проводиться науковими метрологічними центрами, які мають міжнародно визнані калібрувальні та вимірювальні можливості за відповідними видами та підвидами вимірювань, та/або із застосуванням національних еталонів; науковими метрологічними центрами, метрологічними центрами та повірочними лабораторіями, уповноваженими на проведення повірки відповідних засобів.

Згідно статті 17 п.4 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність»,. Періодична повірка засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення комерційних розрахунків за спожиті теплову енергію і воду) проводиться за рахунок внесків за обслуговування вузлів комерційного обліку, встановлених відповідно до Закону України "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання". Згідно ст.6 п.2. Закону України Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання «Обслуговування та заміна вузлів розподільного обліку/приладів - розподілювачів теплової енергії здійснюються за рахунок власників таких вузлів обліку» На виконання вимог Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання»  із структури тарифів були вилучені витрати, що пов’язані з обслуговуванням індивідуальних засобів обліку води.

При розрахунках між КП "Облводоканал"ЗОР та споживачами, застосовуються тарифи, затверджені Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) від 28.12.17. №1574, які не включають вартість проведення періодичної повірки приладів обліку холодної води, які є власністю фізичних осіб:

– на послуги з централізованого постачання холодною водою –     11,112грн.    за 1 куб.м (з ПДВ);

 

На підставі викладеного абонентам, водоміри яких підлягають державній плановій повірці, протягом 30 днів з дня отримання попередження від КП «Облводоканал» , необхідно виконати періодичну повірку лічильника води. Звертаємо увагу! Демонтаж засобу вимірювальної техніки (лічильника води), проводиться абонентом виключно після зняття засобу з реєстрації (розпломбування), яке здійснюється представниками КП«ОБЛВОДОКАНАЛ» ЗОР. Заявку на розпломбування/опломбування засобу вимірювальної техніки можна оформити в Великобілозерському ЕЦВ КП «ОБЛВОДОКАНАЛ» ЗОР за адресою вул. 8 Березня, 2 або за телефоном: 2-14-61, 2-00-75.

Роботи з розпломбуваня/опломбування та державної періодичної повірки виконуються на платних засадах. Тариф на розпломбування – 36 грн. 95 коп., на опломбування 54 грн. 54 коп.

УВАГА!

У разі невиконання періодичної повірки в строк, зазначений в попереджені, лічильник абонента знімається з обліку,  розрахунок витрат за водопостачання та водовідведення буде здійснюватись за нормативами водоспоживання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора