A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Міжнародний день рідної мови

Дата: 23.02.2018 12:06
Кількість переглядів: 462

Фото без опису21 лютого ми відзначали Міжнародний день рідної мови .                     Це свято було засноване з метою збереження, розвитку та широкого використання рідних мов в усьому світі. Цей день символізує права національних меншин на визнання своєї мови.

        У жовтні 1999 року на Генеральній конференції ЮНЕСКО було запроваджено Міжнародний день рідної мови, а починаючи з 21 лютого 2000 року цей день відзначають і в Україні. За недовгий час свого існування це свято вже стало традиційним. Це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови.

      23 лютого 2018 року на бібліотечне заняття з нагоди відзначення дня рідної мови були запрошені  учні 3 класу НВК №1.

       В ході заняття дітям було повідомлено історію  виникнення цього свята, проведено голосні читання на бібліотечному диванчику «Казка про рідну мову», діти читали вивчені   вірші про рідну мову, у  вікторині «Знавці рідного слова» кращими стали Маловічко Олексій  та  Шейко Олександр,  бібліотекарями зроблено огляд періодичних видань на українській мові, які передплачено на 2018 рік: Карамельки, Яблунька, Журнал  про собак, Жасмин, Однокласник, Вечірня казка.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора