A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Війна. Чужа. Неждана. Непотрібна. Геройство. Біль. Дочасна сивина. Прокляття чаша випита до дна. Жорстока тиша. Вибухоподібна Війна. Війна. Війна.

Дата: 16.02.2018 11:32
Кількість переглядів: 632

Війна. Чужа. Неждана. Непотрібна.

Геройство. Біль. Дочасна сивина.

Прокляття чаша випита до дна.

Жорстока тиша. Вибухоподібна

Війна. Війна. Війна.

 

Афганська війна... Це словосполучення ще довго буде болем відлунювати в наших серцях. Поки живі ветерани - учасники тієї страшної війни, поки житимуть матері, сини, яких уже ніколи не переступлять поріг рідного дому, поки не повернеться з полону останній наш солдат. Поки живе пам'ять...

Традиційно, щороку у Великобілозерській громаді проходять заходи з вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 15 лютого 2018 року біля пам'ятника воїнам-афганцям та ветеранам інших локальних війн було проведено урочистий мітинг, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки  Афганістан.

У мітингу взяли участь воїни-афганці, родичі загиблих, учнівська молодь, мешканці громади та представники органів влади. Зі словами подяки до ветеранів Афганської війни звернулися секретар Великобілозерської сільської ради Ходус Т.В., заступник голови Великобілозерської райдержадміністрації Хілько О.Л., голова Великобілозерської районної ради Лизюра В.М. та учні Великобілозерського НВК № 1.

Хвилиною мовчання  та покладанням квітів до пам’ятника воїнам-афганцям та ветеранам інших локальних війн учасники заходу вшанували пам’ять загиблих. Воїни-афганці та мати їхнього загиблого побратима відвідали могили загиблих Підгірнього  С.Д. та . Потапенка А. М. 

По завершенню урочистого зібрання для воїнів-афганців Великобілозерським сільським головою Батраком І.І. організовано поминальний обід, де вони змогли поспілкуватися, згадати ті страшні події, в яких їм, ще таким юним та недосвідченим, довелося брати участь.

Нам, мирним жителям, важко усвідомити скільки терпіння, мужності і мудрості знадобилося цим вже сивочолим чоловікам, щоб після того страшного життєвого перелому залікувати оголені нерви і жити далі.  

Та ми з упевненістю можемо сказати, що вони для нас взірець мужності та героїзму. Тож побажаємо їм та всім мешканцям громади доброго здоров'я, щастя, благополуччя в родинах, безхмарного мирного неба над головою, душевного спокою, злагоди та добробуту у великому домі, назва якому  - Україна.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора