A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Зупинемо самовільні вирубки хвойних насаджень!

Дата: 21.12.2017 11:00
Кількість переглядів: 549

Картинки по запросу картинка вирубка ялинок

Зупинимо самовільні вирубки хвойних насаджень!

Наближається свято Нового року. Кожна родина готується до нього і, як правило, незмінним атрибутом є новорічна ялинка. Незважаючи на заходи, які щорічно проводяться для посилення охорони хвойних насаджень у передноворічний період, випадки самовільних браконьєрських вирубок все одно трапляється. Несумлінні громадяни навіть не замислюються над тим, як важко виростити хвойне дерево. Таким громадянам нагадуємо, що всі лісонасадження перебувають під державною охороною, незаконні вирубки  караються штрафами.

Так, згідно ст.. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення: «незаконна порубка і пошкодження дерев і чагарників; знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення, тягнуть за собою накладання штрафу на громадян у розмірі від п’яти до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян на посадових осіб – від семи до двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян».

Якщо ці правопорушення скоєні особою віком від 14 до 16 років, штраф стягується з батьків або осіб, що їх замінюють (ст.. 184 КУпАП).

Обов’язково під час покупки новорічної красуні звертайте увагу на наявність  бирки, відсутність якої свідчить про незаконну вирубку дерева. Враховуючи ці рекомендації, ми зможемо уникнути знищення хвойних насаджень та запобігти значної шкоди і збитків для природного середовища.

Тож шановні громадяни, не псуйте собі настрій напередодні новорічних свят і не завдавайте шкоди хвойним насадженням, які прикрашають наш рідний край та є основою здорового довкілля.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора