A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Служба за контрактом

Дата: 25.06.2017 10:06
Кількість переглядів: 479

Підписати контракт про проходження військової служби у Збройних силах України можна на термін від 6 місяців і до 5 років. Серед основних вимог для кандидатів: відмінний стан здоров’я, психологічна стійкість, а також відсутність судимостей за тяжкі злочини.

rnrn

 На військову службу за контрактом до рядового, сержантського і старшинського складу приймаються: громадяни призивного віку, які мають вищу, професійно-технічну, повну або базову загальну середню освіту і не проходили строкової військової служби; а також військовозобов’язані та жінки, які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою та спеціальною підготовкою.

rnrn

Вік для прийняття кандидатів на військову службу за контрактом становить від 18 до 40 років (граничний вік прийняття на військову службу за контрактом в особливий період збільшено до 60 років для чоловіків, для жінок? – ?до 50 років).

rnrn

Перелік документів, які потрібні для укладання контрактів  можна отримати в Енергодарському об’єднаному міському військовому комісаріаті під час проходження співбесіди.

rnrn

Для підписання контракту необхідно:

rnrn

1. Прийти до Енергодарського об’єднаного міськоговійськового комісаріату та більш детально дізнатися про військову службу у Збройних Силах України..

rnrn

2.  Подати усі необхідні документи.

rnrn

3.  Пройти медичне обстеження, професійний та психологічний відбір.

rnrn

4. Підписати контракт, пройти курс навчання за обраною спеціальністю в військових навчальних центрах, або відбути безпосередньо до місця служби залежно від наявності досвіду військової служби.

rnrn

Пільги для військовослужбовців-контрактників:

rnrn

1. Грошове забезпечення

rnrn

Грошове забезпечення військовослужбовця залежить від займаної посади, військового звання, кваліфікації, терміну проходження військової служби. Наразі грошове забезпечення осіб рядового складу становить від 7000 гривень, сержантського складу – від 8300 гривень і вище.

rnrn

Раз на рік надається: матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у розмірі місячного грошового окладу . Крім того, надається грошова допомога на оздоровлення у разі надання щорічної відпустки, у розмірі місячного грошового забезпечення.

rnrn

Разом з тим, при переїзді до нового місця військової служби в інший населений пункт виплачується грошова допомога у розмірі 100% місячного грошового забезпечення на військовослужбовця та 50% місячного грошового забезпечення на кожного члена сім’ї.

rnrn

Крім того, мобілізованим, у разі підписання контракту, виплачується одноразова винагорода: рядовому складу?—?вісім мінімальних заробітних плат (11 024 гривень), сержантському та старшинському складу?—?дев’ять мінімальних заробітних плат (12 402 гривень), офіцерському складу?—?десять мінімальних заробітних плат (13 780 гривень).

rnrn

2. Отримання житла за рахунок держави

rnrn

Особи, які проходять військову службу за контрактом і не перебувають у шлюбі, можуть розміщуватися в спеціально пристосованих казармах у військовій частині, а сімейні – у сімейних гуртожитках. Військовослужбовці, які мають вислугу в 20 років і більше, мають право на отримання постійного житла. ( з 01.01.2017 року передбачається компенсація за піднайом житла  до 50 % вартості послуг)

rnrn

3. Інші привілеї

rnrn

Забезпечення військовослужбовців за контрактом безкоштовними обідами у робочі дні (або за бажанням грошовою компенсацією у розмірі вартості набору продуктів на приготування обіду).

rnrn

Безоплатна медична допомога у військово-медичних закладах охорони здоров’я .

rnrn

Право на санаторно-курортне лікування та відпочинок у санаторіях, будинках відпочинку, пансіонатах і на туристських базах Міністерства оборони України (один раз на рік).

rnrn

Отримання освіти у вищих навчальних закладах (вищих військових навчальних закладах) без відриву від проходження військової служби (за заочною формою навчання).

rnrn

Право на пенсійне забезпечення незалежно від віку в тому разі, якщо на день звільнення зі служби вислуга становить 25 років і більше або за наявності трудового стажу 25 років і більше, з яких не менше ніж 12 календарних років і 6 місяців становить військова служба. Передбачається внесення змін в законодавство,щодо зменшення пенсійного віку для учасників АТО на 5 років.

rnrn


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора